Δημιουργούμε μία ελπίδα ζωής για την Ήπειρο!

SHARE

«Υιοθετούμε», σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis, τo Δήμο Ζαγορίου, συμβάλλοντας σε μία κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο.

Στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας στην τοπική κοινωνία

Ενισχύουμε τις 46 κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου, παρέχουμε ασφάλεια στις γυναίκες και τα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών  «Ο Β-οίκος της ζωής μας» αγκαλιάζουμε δράσεις σημαντικές για το κοινό καλό, την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Η συνεργασία με τη HOPEgenesis για την μείωση της υπογεννητικότητας, αποτέλεσε κομβικό σημείο ενδιαφέροντος για τις δράσεις μας. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, με πολύ σημαντική επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και τη γενικότερη υπόσταση της χώρας μας.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας τοποθετήσαμε την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα την πατρίδα μας Ήπειρο. Η ενίσχυση της σημερινής οικογένειας στην επαρχία αποτελεί εξαιρετικής σημασίας για την αποφυγή της ερημοποίησης της περιφέρειας, καθώς και για την αναγέννηση του οικογενειακού ιστού στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Στη συνεργασία μας με τη HOPEgenesis στοχεύουμε στον Δήμο Ζαγορίου, ο οποίος χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις ενότητες – το Κεντρικό, το Δυτικό και το Ανατολικό Ζαγόρι – που περιλαμβάνουν 46 τοπικές κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 3.804 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Με βάση τον πληθυσμό αυτόν, στο Δήμο Ζαγορίου θα έπρεπε να σημειώνονται 38 γεννήσεις ανά έτος. Όμως είναι πολύ λιγότερες, με διαρκώς πτωτική τάση: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  ΕΛ.ΣΤΑΤ

QUICK FACTS

8

γεννήσεις το 2017

7

γεννήσεις το 2018

6

γεννήσεις το 2019

Με αυτή τη δράση, έχοντας πολύτιμο συνοδοιπόρο τη HOPEgenesis, φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε να ανατραπεί το κλίμα της υπογεννητικότητας στις τοπικές κοινότητες του Ζαγορίου και να συμβάλλουμε στην  παροχή ασφάλειας στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες – όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της Ηπείρου, μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Η ευημερία του τόπου μας αποτέλεσε από το ξεκίνημα της εταιρείας - και συνεχίζει να είναι - ο βασικός προσανατολισμός της πολυετούς και πολυεπίπεδης δράσης μας. Έχοντας την Ήπειρο ως αφετηρία κινούμαστε πάντα με υπευθυνότητα και θετικό πρόσημο απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Μαζί στον ομορφότερο αγώνα δρόμου της Ελλάδας

Για μία ακόμα χρονιά στηρίξαμε την κορυφαία δρομική διοργάνωση Ioannina Lake Run, που διεξήχθη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας τον μεγάλο χορηγό στον 15ο Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε παλμό στις Παιδικές Καρδιές

Υποστηρίζουμε τη «Βόλτα της Καρδιάς» και τον σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάλλονται οι Παιδικές Καρδιές με αισιοδοξία.

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στους νέους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας με το Βίκος Cola Elite Neon Cup

Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε χορηγοί του Βίκος Cola Elite Neon Cup, του μεγαλύτερου διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου νέων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή αθλητών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Με το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης για την Ήπειρο!

Για δεύτερη χρονιά, σταθήκαμε αρωγοί στο Φεστιβάλ Δωδώνης, έναν υψηλών προδιαγραφών πολιτιστικό θεσμό της Ηπείρου, που συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, αλλά και στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα