Δημιουργούμε μία ελπίδα ζωής για την Ήπειρο!

SHARE

«Υιοθετούμε», σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis, τo Δήμο Ζαγορίου, συμβάλλοντας σε μία κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο.

Στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας στην τοπική κοινωνία

Ενισχύουμε τις 46 κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου, παρέχουμε ασφάλεια στις γυναίκες και τα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών  «Ο Β-οίκος της ζωής μας» αγκαλιάζουμε δράσεις σημαντικές για το κοινό καλό, την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Η συνεργασία με τη HOPEgenesis για την μείωση της υπογεννητικότητας, αποτέλεσε κομβικό σημείο ενδιαφέροντος για τις δράσεις μας. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, με πολύ σημαντική επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και τη γενικότερη υπόσταση της χώρας μας.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας τοποθετήσαμε την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα την πατρίδα μας Ήπειρο. Η ενίσχυση της σημερινής οικογένειας στην επαρχία αποτελεί εξαιρετικής σημασίας για την αποφυγή της ερημοποίησης της περιφέρειας, καθώς και για την αναγέννηση του οικογενειακού ιστού στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Στη συνεργασία μας με τη HOPEgenesis στοχεύουμε στον Δήμο Ζαγορίου, ο οποίος χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις ενότητες – το Κεντρικό, το Δυτικό και το Ανατολικό Ζαγόρι – που περιλαμβάνουν 46 τοπικές κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 3.804 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Με βάση τον πληθυσμό αυτόν, στο Δήμο Ζαγορίου θα έπρεπε να σημειώνονται 38 γεννήσεις ανά έτος. Όμως είναι πολύ λιγότερες, με διαρκώς πτωτική τάση: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  ΕΛ.ΣΤΑΤ

QUICK FACTS

8

γεννήσεις το 2017

7

γεννήσεις το 2018

6

γεννήσεις το 2019

Με αυτή τη δράση, έχοντας πολύτιμο συνοδοιπόρο τη HOPEgenesis, φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε να ανατραπεί το κλίμα της υπογεννητικότητας στις τοπικές κοινότητες του Ζαγορίου και να συμβάλλουμε στην  παροχή ασφάλειας στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες – όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της Ηπείρου, μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Η ευημερία του τόπου μας αποτέλεσε από το ξεκίνημα της εταιρείας - και συνεχίζει να είναι - ο βασικός προσανατολισμός της πολυετούς και πολυεπίπεδης δράσης μας. Έχοντας την Ήπειρο ως αφετηρία κινούμαστε πάντα με υπευθυνότητα και θετικό πρόσημο απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Περισσότερες Ιστορίες

Η πρόσβαση σε όλους αξίζει «τριπλό» αγώνα

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 βρεθήκαμε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, δίπλα στη διοργάνωση του “Triple League Triathlon”, για την αντικατάσταση του αναβατορίου-ανελκυστήρα, που εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία

Διαβάστε περισσότερα

Στον άθλο της «Συζωής» μαζί!

Για ακόμη μία φορά, είμαστε κοντά στον μεγαλύτερο αγώνα βουνού της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τη Συζωή, τον σύλλογο που υποστηρίζει άτομα με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί γίναμε οξυγόνο για το κοινό μας σπίτι!

Στηρίξαμε και ενώσαμε δυνάμεις με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all στη 2η πανελλαδική εθελοντική δενδροφύτευση, που κινητοποίησε πλήθος κόσμου σε όλη τη χώρα, προσφέροντας πάνω από 30.000 δέντρα στο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Κοντά στην κορυφή του αθλητικού τουρισμού!

Για 7η χρονιά στηρίξαμε ενεργά, ως επίσημος χορηγός, το Navarino Challenge 2021, έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς στη χώρα μας, που προάγει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ελληνική ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα