Δημιουργούμε μία ελπίδα ζωής για την Ήπειρο!

SHARE

«Υιοθετούμε», σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis, τo Δήμο Ζαγορίου, συμβάλλοντας σε μία κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο.

Στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας στην τοπική κοινωνία

Ενισχύουμε τις 46 κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου, παρέχουμε ασφάλεια στις γυναίκες και τα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών  «Ο Β-οίκος της ζωής μας» αγκαλιάζουμε δράσεις σημαντικές για το κοινό καλό, την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Η συνεργασία με τη HOPEgenesis για την μείωση της υπογεννητικότητας, αποτέλεσε κομβικό σημείο ενδιαφέροντος για τις δράσεις μας. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, με πολύ σημαντική επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και τη γενικότερη υπόσταση της χώρας μας.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας τοποθετήσαμε την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα την πατρίδα μας Ήπειρο. Η ενίσχυση της σημερινής οικογένειας στην επαρχία αποτελεί εξαιρετικής σημασίας για την αποφυγή της ερημοποίησης της περιφέρειας, καθώς και για την αναγέννηση του οικογενειακού ιστού στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Στη συνεργασία μας με τη HOPEgenesis στοχεύουμε στον Δήμο Ζαγορίου, ο οποίος χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις ενότητες – το Κεντρικό, το Δυτικό και το Ανατολικό Ζαγόρι – που περιλαμβάνουν 46 τοπικές κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 3.804 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Με βάση τον πληθυσμό αυτόν, στο Δήμο Ζαγορίου θα έπρεπε να σημειώνονται 38 γεννήσεις ανά έτος. Όμως είναι πολύ λιγότερες, με διαρκώς πτωτική τάση: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  ΕΛ.ΣΤΑΤ

QUICK FACTS

8

γεννήσεις το 2017

7

γεννήσεις το 2018

6

γεννήσεις το 2019

Με αυτή τη δράση, έχοντας πολύτιμο συνοδοιπόρο τη HOPEgenesis, φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε να ανατραπεί το κλίμα της υπογεννητικότητας στις τοπικές κοινότητες του Ζαγορίου και να συμβάλλουμε στην  παροχή ασφάλειας στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες – όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της Ηπείρου, μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Η ευημερία του τόπου μας αποτέλεσε από το ξεκίνημα της εταιρείας - και συνεχίζει να είναι - ο βασικός προσανατολισμός της πολυετούς και πολυεπίπεδης δράσης μας. Έχοντας την Ήπειρο ως αφετηρία κινούμαστε πάντα με υπευθυνότητα και θετικό πρόσημο απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Περισσότερες Ιστορίες

Δρομείς με όραμα... ελπίδας!

Στο Ναύπλιο βρεθήκαμε στις 15-17 Απριλίου για να υποστηρίξουμε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε έναν μαραθώνιο αγάπης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε την οικογένεια, δίνουμε «Ελπίδα» Ζωής!

Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την Eλληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis την παρουσίαση του προγράμματος «Ελπίδα ζωής» στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

Υποστηρίξαμε το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, στηρίξαμε τη διοργάνωση «Αγώνας Δρόμου Παπάγου-Χολαργός 2022 - Τρέχουμε για τον αυτισμό» στις 3 Απριλίου και συμμετείχαμε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης του κοινού.

Διαβάστε περισσότερα