Δίνουμε παλμό στις Παιδικές Καρδιές

SHARE

Συμμετέχουμε σε έναν συμβολικό αγώνα δρόμου 1χλμ. για μικρούς και μεγάλους στη Θεσσαλονίκη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα 31 χρόνια του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για τα άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ενημερωθήκαμε επιστημονικά από την Α’ Καρδιολογική Κλινική και τα ιατρεία ενηλίκων και ανηλίκων του Π.Γ.Ν.Θ. Α.Χ.Ε.Π.Α και για ένα χιλιόμετρο, μαζί με μικρούς και μεγάλους υποστηρικτές του Συλλόγου «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» πήραμε μέρος σε έναν συμβολικό και σημαντικό αγώνα δρόμου, για να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο, σχετικά με τις παθήσεις της καρδιάς και πώς αυτές εκδηλώνονται σε ενήλικες και παιδιά.

Με χαρούμενη διάθεση και ευαισθησία, συγκεντρωθήκαμε, περπατήσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε στον ρυθμό των τυμπανιστών του συγκροτήματος Batala Salonica, που μεταμόρφωσαν μαγικά τους καρδιακούς χτύπους σε μουσική.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πάλλονται οι Παιδικές Καρδιές με αισιοδοξία, όπως πρέσβευε και το μήνυμα της εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιπεριφερέρειας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, αλλά και της Α' Καρδιολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, με όλους τους συμμετέχοντες να δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε κόκκινος!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς και ενημερωνόμαστε!

Για μας, η προσφορά σε μία τόσο σημαντική ημέρα για όλους μας και προπαντώς για τα παιδιά είναι ένας πολύτιμος χτύπος στην καρδιά του προγράμματός μας «Ο Β-οίκος της ζωής μας» και ευχόμαστε με τη συμμετοχή όλων μας η Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς να αποτελέσει την αφετηρία της ευαισθητοποίησης και της αποτελεσματικής ενημέρωσης του κοινού για τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η συμβολή του καθενός μας μπορεί να βοηθήσει την καρδιά κάποιου άλλου να χτυπήσει πιο δυνατά!

Περισσότερες Ιστορίες

Η πρόσβαση σε όλους αξίζει «τριπλό» αγώνα

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 βρεθήκαμε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, δίπλα στη διοργάνωση του “Triple League Triathlon”, για την αντικατάσταση του αναβατορίου-ανελκυστήρα, που εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία

Διαβάστε περισσότερα

Στον άθλο της «Συζωής» μαζί!

Για ακόμη μία φορά, είμαστε κοντά στον μεγαλύτερο αγώνα βουνού της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τη Συζωή, τον σύλλογο που υποστηρίζει άτομα με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί γίναμε οξυγόνο για το κοινό μας σπίτι!

Στηρίξαμε και ενώσαμε δυνάμεις με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all στη 2η πανελλαδική εθελοντική δενδροφύτευση, που κινητοποίησε πλήθος κόσμου σε όλη τη χώρα, προσφέροντας πάνω από 30.000 δέντρα στο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργούμε μία ελπίδα ζωής για την Ήπειρο!

«Υιοθετούμε», σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis, τo Δήμο Ζαγορίου, συμβάλλοντας σε μία κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα