Δίνουμε παλμό στις Παιδικές Καρδιές

SHARE

Συμμετέχουμε σε έναν συμβολικό αγώνα δρόμου 1χλμ. για μικρούς και μεγάλους στη Θεσσαλονίκη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα 31 χρόνια του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για τα άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ενημερωθήκαμε επιστημονικά από την Α’ Καρδιολογική Κλινική και τα ιατρεία ενηλίκων και ανηλίκων του Π.Γ.Ν.Θ. Α.Χ.Ε.Π.Α και για ένα χιλιόμετρο, μαζί με μικρούς και μεγάλους υποστηρικτές του Συλλόγου «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» πήραμε μέρος σε έναν συμβολικό και σημαντικό αγώνα δρόμου, για να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο, σχετικά με τις παθήσεις της καρδιάς και πώς αυτές εκδηλώνονται σε ενήλικες και παιδιά.

Με χαρούμενη διάθεση και ευαισθησία, συγκεντρωθήκαμε, περπατήσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε στον ρυθμό των τυμπανιστών του συγκροτήματος Batala Salonica, που μεταμόρφωσαν μαγικά τους καρδιακούς χτύπους σε μουσική.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πάλλονται οι Παιδικές Καρδιές με αισιοδοξία, όπως πρέσβευε και το μήνυμα της εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιπεριφερέρειας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, αλλά και της Α' Καρδιολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, με όλους τους συμμετέχοντες να δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε κόκκινος!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς και ενημερωνόμαστε!

Για μας, η προσφορά σε μία τόσο σημαντική ημέρα για όλους μας και προπαντώς για τα παιδιά είναι ένας πολύτιμος χτύπος στην καρδιά του προγράμματός μας «Ο Β-οίκος της ζωής μας» και ευχόμαστε με τη συμμετοχή όλων μας η Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς να αποτελέσει την αφετηρία της ευαισθητοποίησης και της αποτελεσματικής ενημέρωσης του κοινού για τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η συμβολή του καθενός μας μπορεί να βοηθήσει την καρδιά κάποιου άλλου να χτυπήσει πιο δυνατά!

Περισσότερες Ιστορίες

Δημιουργούμε μία ελπίδα ζωής για την Ήπειρο!

«Υιοθετούμε», σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis, τo Δήμο Ζαγορίου, συμβάλλοντας σε μία κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα

Ioannina Lake Run: Μαζί στον ομορφότερο αγώνα δρόμου της Ελλάδας

Για μία ακόμα χρονιά στηρίξαμε την κορυφαία δρομική διοργάνωση Ioannina Lake Run, που διεξήχθη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας τον μεγάλο χορηγό στον 15ο Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στους νέους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας με το Βίκος Cola Elite Neon Cup

Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε χορηγοί του Βίκος Cola Elite Neon Cup, του μεγαλύτερου διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου νέων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή αθλητών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Με το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης για την Ήπειρο!

Για δεύτερη χρονιά, σταθήκαμε αρωγοί στο Φεστιβάλ Δωδώνης, έναν υψηλών προδιαγραφών πολιτιστικό θεσμό της Ηπείρου, που συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, αλλά και στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα