Δίνουμε παλμό στις Παιδικές Καρδιές

SHARE

Συμμετέχουμε σε έναν συμβολικό αγώνα δρόμου 1χλμ. για μικρούς και μεγάλους στη Θεσσαλονίκη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα 31 χρόνια του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για τα άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ενημερωθήκαμε επιστημονικά από την Α’ Καρδιολογική Κλινική και τα ιατρεία ενηλίκων και ανηλίκων του Π.Γ.Ν.Θ. Α.Χ.Ε.Π.Α και για ένα χιλιόμετρο, μαζί με μικρούς και μεγάλους υποστηρικτές του Συλλόγου «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» πήραμε μέρος σε έναν συμβολικό και σημαντικό αγώνα δρόμου, για να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο, σχετικά με τις παθήσεις της καρδιάς και πώς αυτές εκδηλώνονται σε ενήλικες και παιδιά.

Με χαρούμενη διάθεση και ευαισθησία, συγκεντρωθήκαμε, περπατήσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε στον ρυθμό των τυμπανιστών του συγκροτήματος Batala Salonica, που μεταμόρφωσαν μαγικά τους καρδιακούς χτύπους σε μουσική.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πάλλονται οι Παιδικές Καρδιές με αισιοδοξία, όπως πρέσβευε και το μήνυμα της εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιπεριφερέρειας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, αλλά και της Α' Καρδιολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, με όλους τους συμμετέχοντες να δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε κόκκινος!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς και ενημερωνόμαστε!

Για μας, η προσφορά σε μία τόσο σημαντική ημέρα για όλους μας και προπαντώς για τα παιδιά είναι ένας πολύτιμος χτύπος στην καρδιά του προγράμματός μας «Ο Β-οίκος της ζωής μας» και ευχόμαστε με τη συμμετοχή όλων μας η Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς να αποτελέσει την αφετηρία της ευαισθητοποίησης και της αποτελεσματικής ενημέρωσης του κοινού για τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η συμβολή του καθενός μας μπορεί να βοηθήσει την καρδιά κάποιου άλλου να χτυπήσει πιο δυνατά!

Περισσότερες Ιστορίες

Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Υποστηρίζουμε ξανά το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σπουδαιότερα εγχώρια και παγκοσμίου φήμης ονόματα στον χώρο της τέχνης, αποτελώντας πόλο έλξης για εκατομμύρια θεατές.

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Στηρίζουμε το 13ο καλοκαιρινό Sports Camp, που συνδιοργανώνει ο Α.Ε.Σ. Ιάσων Κολωνού με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων. Οι περιβαλλοντικές δράσεις έχουν ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

Με βλέμμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρήσαμε σε μία, γεμάτη συμβολισμό, δενδροφύτευση χιλίων καρποφόρων δέντρων σε αρκετές κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all.

Διαβάστε περισσότερα