«Επιτραπέζια» συνάντηση κορυφής στο Αργοστόλι!

SHARE

Ομάδες Ping Pong από όλο τον κόσμο αγωνίστηκαν, στέλνοντας μήνυμα θέλησης και προσπάθειας!

Από τον Καναδά και την Ιαπωνία εως την Χιλή και το Χονγκ Κονγκ, αθλητές, με αναπηρία, από κάθε γωνιά της Γης, συναντήθηκαν στο νησί της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα στο Αργοστόλι για να συναγωνιστούν σε ένα πανηγυρικό κλίμα ευγενούς άμιλλας και να αναδείξουν το 1ο Διεθνές Τουρνουά "Argostoli Greek Para Open 2022" σε έναν θεσμό που ήρθε για να καθιερωθεί.

Είκοσι εννέα εθνικές αποστολές έλαβαν μέρος στην τελετή έναρξης στις 30 Σεπτεμβρίου και οι αγώνες διήρκησαν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Αθλητικό Μέγαρο Αργοστολίου, «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ στη χώρα μας, μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Εκατό τριάντα εννιά γυναίκες και άνδρες αγωνίστηκαν, μεταξύ αυτών και 10 αθλητές/τριες από την Ελλάδα, οι οποίοι κατέκτησαν σειρά μεταλλίων στο τουρνουά.

To παγκόσμιο αθλητικό event συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το τοπικό Σωματείο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Πλήθος κοινού παραβρέθηκε τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης των αγώνων, χειροκροτώντας τους αθλητές και τις αθλήτριες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, επέδειξαν εξαιρετικές δεξιότητες και κατέκτησαν τα σημαντικότερα μετάλλια, αυτά της ομαδικότητας και της συμπερίληψης.

Εμείς, με όλους τους ανθρώπους της εταιρείας Βίκος στο πλάι μας, είμαστε πάντα κοντά σε κάθε αθλητικό γεγονός που προάγει τον βαθύ πολιτισμό του «ευ αγωνίζεσθαι» και την οικουμενική αξία του εθελοντισμού. Πόσο μάλλον δε, όταν στο τραπέζι του αγώνα, λαμπερή πρωταγωνίστρια είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στον αθλητισμό, για όλους τους συνανθρώπους μας.

Περισσότερες Ιστορίες

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα

Σε όλη την Ελλάδα με τη Φλόγα της Αγάπης!

Η 20η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη και γύρισε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας τα οικουμενικά μηνύματα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στηρίξαμε τον φιλανθρωπικό αγώνα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», στον Δήμο Αργυρούπολης. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα