Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

SHARE

Πλήθος κόσμου έτρεξε στον αγώνα για τη στήριξη των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση.

Για το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι δρομείς, αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από όλους τους ανθρωπους, που παρακολούθησαν τον αγώνα στην Αργυρούπολη.

Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε ενήλικες με βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση. Το έργο του Κέντρου είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί συνεισφέρει στην ψυχική ενθάρρυνση και την κοινωνικοποίηση ανθρώπων, που εναλλακτικά θα βρίσκονταν απομονωμένοι στα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα του Open Door Run περιελάμβανε αγώνες δρόμου των 10 και 5 χλμ. για τους ενήλικες και των 800μ. για τα παιδιά. Διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες έγιναν ένα για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, σε ένα κλίμα συγκίνησης και αγάπης, μετά από δύο συνεχή χρόνια αναβολών λόγω της πανδημίας

50 χρόνια τώρα, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» αποτελεί πηγή έμπνευσης με τις συνεχείς προσπάθειές της για την αδιάκοπη υποστήριξη, σε κάθε ηλικία, 240 πλέον, ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση. Χωρίς φραγμούς και προκαταλήψεις, δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία, επεκτείνει τους ορίζοντες των ανθρώπων με εγκεφαλική αναπηρία, πιστεύοντας και μεταδίδοντας ότι η καλλιέργεια, η εκπαίδευση και η τέχνη αποτελούν εξαιρετικά εφόδια αποκατάστασης.

Πιστοί στην ουσία της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, όλοι εμείς στην εταιρεία Βίκος, με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του αγώνα και των δρομέων, για να συμβάλλουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην επίτευξη του στόχου: Να διαδοθεί και να ενισχυθεί το έργο αυτής της ανοιχτής αγκαλιάς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» για την ισότιμη ένταξη όλων των ανθρώπων στην κοινωνία.

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα