Μαζί στην εκπαίδευση του μέλλοντος!

SHARE

Πρόσβαση στη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών προσφέρει το ΝΟΗΣΙΣ

900 ενήλικες και 300 παιδιά υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2022. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ενέργεια του φορέα και της Περιφέρειας που φέρνει την εξέλιξη κοντά στη νέα γενιά, αλλά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα ενασχόλησης με την τεχνολογία.

Το ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα πολιτιστικό και επιμορφωτικό Ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσφέρει στο κοινό το περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού. Ευρύτερους στόχους του Οργανισμού αποτελούν η προσέλκυση του ενδιαφέροντος, η εξοικείωση και επιμόρφωση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα τεχνολογίας και θετικών επιστημών. Η συγκέντρωση, διάσωση, διαφύλαξη, τεκμηρίωση και προβολή της τεχνολογικής και βιομηχανικής μας κληρονομιάς, καθώς και η ανάπτυξη και διάδοση του καινοτομικού πνεύματος.

Έχει αποσπάσει δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων ECSITE (The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως Ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων ASTC (Association of Science – Technology Centers) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016.

Με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει προγράμματα που προσφέρουν πρόσβαση, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, στην τεχνολογία, έτσι ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους, να αποκτούν εξοικείωση με την επικοινωνία του μέλλοντος και να νιώθουν συνολικά ότι είναι ενεργοί πολίτες του σήμερα.

Με μεγάλη χαρά συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο και εμείς στο έργο του ΝΟΗΣΙΣ, μιας και η γνώση και κάθε έκφραση τεχνολογικού πολιτισμού αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την εξέλιξη, την έρευνα, την καινοτομία και το προχώρημά μας ως κοινωνικό σύνολο.

 

Περισσότερες Ιστορίες

Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Υποστηρίζουμε ξανά το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σπουδαιότερα εγχώρια και παγκοσμίου φήμης ονόματα στον χώρο της τέχνης, αποτελώντας πόλο έλξης για εκατομμύρια θεατές.

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Στηρίζουμε το 13ο καλοκαιρινό Sports Camp, που συνδιοργανώνει ο Α.Ε.Σ. Ιάσων Κολωνού με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων. Οι περιβαλλοντικές δράσεις έχουν ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

Με βλέμμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρήσαμε σε μία, γεμάτη συμβολισμό, δενδροφύτευση χιλίων καρποφόρων δέντρων σε αρκετές κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all.

Διαβάστε περισσότερα