Μαζί στην εκπαίδευση του μέλλοντος!

SHARE

Πρόσβαση στη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών προσφέρει το ΝΟΗΣΙΣ

900 ενήλικες και 300 παιδιά υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2022. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ενέργεια του φορέα και της Περιφέρειας που φέρνει την εξέλιξη κοντά στη νέα γενιά, αλλά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα ενασχόλησης με την τεχνολογία.

Το ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα πολιτιστικό και επιμορφωτικό Ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσφέρει στο κοινό το περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού. Ευρύτερους στόχους του Οργανισμού αποτελούν η προσέλκυση του ενδιαφέροντος, η εξοικείωση και επιμόρφωση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα τεχνολογίας και θετικών επιστημών. Η συγκέντρωση, διάσωση, διαφύλαξη, τεκμηρίωση και προβολή της τεχνολογικής και βιομηχανικής μας κληρονομιάς, καθώς και η ανάπτυξη και διάδοση του καινοτομικού πνεύματος.

Έχει αποσπάσει δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων ECSITE (The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως Ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων ASTC (Association of Science – Technology Centers) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016.

Με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει προγράμματα που προσφέρουν πρόσβαση, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, στην τεχνολογία, έτσι ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους, να αποκτούν εξοικείωση με την επικοινωνία του μέλλοντος και να νιώθουν συνολικά ότι είναι ενεργοί πολίτες του σήμερα.

Με μεγάλη χαρά συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο και εμείς στο έργο του ΝΟΗΣΙΣ, μιας και η γνώση και κάθε έκφραση τεχνολογικού πολιτισμού αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την εξέλιξη, την έρευνα, την καινοτομία και το προχώρημά μας ως κοινωνικό σύνολο.

 

Περισσότερες Ιστορίες

Δρομείς με όραμα... ελπίδας!

Στο Ναύπλιο βρεθήκαμε στις 15-17 Απριλίου για να υποστηρίξουμε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε έναν μαραθώνιο αγάπης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε την οικογένεια, δίνουμε «Ελπίδα» Ζωής!

Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την Eλληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis την παρουσίαση του προγράμματος «Ελπίδα ζωής» στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

Υποστηρίξαμε το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, στηρίξαμε τη διοργάνωση «Αγώνας Δρόμου Παπάγου-Χολαργός 2022 - Τρέχουμε για τον αυτισμό» στις 3 Απριλίου και συμμετείχαμε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης του κοινού.

Διαβάστε περισσότερα