Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

SHARE

Πέντε μέρες, επτά αθλήματα, χίλιοι αθλητές. Ένας κόσμος αγάπης με όλους νικητές!

Βρεθήκαμε κοντά σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή, που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής τόσο από την πλευρά των αθλητών, με νοητική αναπηρία, που έδωσαν δυναμικά το παρόν, όσο και από τον ενθουσιώδη κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες. Σταθήκαμε αρωγοί, πολύπλευρα, ως αργυροί χορηγοί των αγώνων, αλλά και ως αποκλειστικοί χορηγοί φυσικού μεταλλικού νερού και φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών. Μία μικρή προσφορά μπροστά σε αυτά που μας χάρισε απλόχερα ο κάθε αθλητής και η κάθε αθλήτρια σε αυτή την πενθήμερη πανηγυρική εκδήλωση δύναμης και αισιοδοξίας.

Παρακολουθήσαμε την ψυχή να ανεβαίνει στο βάθρο, το συναίσθημα να κυριαρχεί και την αγάπη να νικά σε όλα τα αθλήματα.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Sport Camp, περίπου χίλιοι αθλητές με νοητική αναπηρία αγωνίστηκαν σε επτά αθλήματα (κολύμβηση, bocce, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση - ping-pong), αναδεικνύοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Δίπλα τους, γονείς, προπονητές, υποστηρικτές, εθελοντές και θεατές γίναμε ένα, παίρνοντας πολύτιμα μαθήματα αλληλεγγύης.

Παράλληλα με τα αγωνιστικά δρώμενα, το πρόγραμμα πλαισίωσαν ποικίλες δράσεις, μεταξύ αυτών και το Ενταξιακό Φεστιβάλ Νέων (Unified Youth Festival), όπου μαθητές χωρίς αναπηρία και αθλητές των Special Olympics, ως μία ομάδα, πέρασαν στιγμές  διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ένωσης και φιλίας.Ο σεβασμός, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη ήταν αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα, δίνοντας το μετάλλιο του «Ευ αγωνίζεσθαι» σε όλους, ανεξαιρέτως, τους αθλητές.

Η δική μας συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022» ήταν μία εμπειρία που αντικατοπτρίζει όλα όσα πρεσβεύουμε. Τη συμπερίληψη, τη βαθιά ευγένεια του πολιτισμού και του αθλητισμού, την οικουμενική αξία του εθελοντισμού, αλλά και την αγάπη για το περιβάλλον.

Και αυτοί οι αγώνες είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν ότι «περιβάλλον» είναι όλοι δίπλα μας και τα πάντα γύρω μας. Μαζί, ενωμένοι, κατακτούμε νέες δυνατότητες, ανοίγουμε τα φτερά μας και δημιουργούμε το δικό μας μοναδικό οικοσύστημα ένταξης και σεβασμού.

Περισσότερες Ιστορίες

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

«Επιτραπέζια» συνάντηση κορυφής στο Αργοστόλι!

Βρεθήκαμε δίπλα στις 29 εθνικές αποστολές επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ που συναντήθηκαν στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά "Argostoli Greek Para Open 2022", σε μία τριήμερη αγωνιστική και εορταστική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα

Σε όλη την Ελλάδα με τη Φλόγα της Αγάπης!

Η 20η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη και γύρισε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας τα οικουμενικά μηνύματα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στηρίξαμε τον φιλανθρωπικό αγώνα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», στον Δήμο Αργυρούπολης. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα