Ψηλά, με τα κορίτσια του Αθηναϊκού!

SHARE

Κάτω από την μπασκέτα με τη νέα γενιά μίας ιστορικής ομάδας!

Το ξέρατε ότι η γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού έχει καταγράψει παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες σερί νίκες το 2012;

Ο Βύρωνας είναι το σπίτι του αθλητικού σωματείου του Αθηναϊκού που ιδρύθηκε το 1975. Από το 2010 και μετά, ο Αθηναϊκός αποτελεί μία από τις κορυφαίες γυναικείες ομάδες σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική γυναικεία ομάδα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα που κατέκτησε Triple Crown (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Έως και τώρα, η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθηναϊκού θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδος, η πρώτη και μοναδική ελληνική γυναικεία ομάδα που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό τίτλο! Μετά την επιτυχία του 2010, ο Αθηναϊκός μπαίνει στο αρχείο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, με τη γυναικεία ομάδα  να καταγράφει το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Με αυτή την ιστορία πίσω τους και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους αγωνίζονται σήμερα τα κορίτσια στις ομάδες νεανίδων, κορασίδων και γυναικών του Αθηναϊκού. Περήφανες για την κληρονομιά που τους άφησαν οι μεγάλες αθλήτριες του 2010, κρατάνε όλα τα μαθήματα, την επιμονή και το πάθος και σαν γροθιά ενωμένες βάζουν το δικό τους στίγμα στην ομάδα της νεότερης γενιάς, που αγωνίζεται για να διαγράψει τη δική της πορεία στο παρκέ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο Σύλλογο του Αθηναϊκού εμείς είδαμε μία ομάδα – οικογένεια. Μία ομάδα που όλοι μαζί προσπαθούν να φέρουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητα των παιδιών, να χτίσουν υγιείς χαρακτήρες και προσωπικότητες με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Η προσπάθεια των κοριτσιών από τις νεανίδες, τις κορασίδες αλλά και τη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 είναι αξιέπαινη και εμείς είμαστε εκεί, δίπλα τους σε κάθε βήμα, για να τις υποστηρίζουμε έμπρακτα και να τις χειροκροτούμε με όλη μας τη δύναμη!

Περισσότερες Ιστορίες

Δρομείς με όραμα... ελπίδας!

Στο Ναύπλιο βρεθήκαμε στις 15-17 Απριλίου για να υποστηρίξουμε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε έναν μαραθώνιο αγάπης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε την οικογένεια, δίνουμε «Ελπίδα» Ζωής!

Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την Eλληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis την παρουσίαση του προγράμματος «Ελπίδα ζωής» στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

Υποστηρίξαμε το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, στηρίξαμε τη διοργάνωση «Αγώνας Δρόμου Παπάγου-Χολαργός 2022 - Τρέχουμε για τον αυτισμό» στις 3 Απριλίου και συμμετείχαμε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης του κοινού.

Διαβάστε περισσότερα