Santorini Experience 2022: Ενεργό ξανά το «Ηφαίστειο» του αθλητισμού

SHARE

Παγκόσμια ονόματα έδωσαν το παρών στους αγώνες κολύμβησης και ημιμαραθωνίου

Με φόντο τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου, των Φηρών και του Ηφαιστείου, στη Σαντορίνη, έτρεξαν και κολύμπησαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς από όλο τον κόσμο στο ανανεωμένο Santorini Experience 2022, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού περιελάμβανε την καθιερωμένη και ασύγκριτη διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης «L & E Nomikos», 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.), που διεξάγεται από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, τον ημιμαραθώνιο τρεξίματος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», που έγινε για πρώτη φορά στο νησί και τον αγώνα 5 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος».

Ο ημιμαραθώνιος 21.1χλμ. «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», που περνάει από τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών, παίρνει το όνομά του από τη μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους (ύψους 2,30 μέτρων και βάρους περίπου 750 κιλών), που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και το οποίο βρέθηκε διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας, στις 24 Νοεμβρίου 2000, από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα.

Κορυφαία ονόματα του διεθνούς αθλητισμού ήταν εκεί και με τη συμμετοχή τους πρόβαλαν σε κάθε άκρη του πλανήτη τον πολιτισμό και την ομορφιά της Σαντορίνης:

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης. Αντίστοιχα, στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης συμμετείχαν η χρυσή και αργυρή Ολλανδή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal, η δύο φορές αργυρή Βρετανίδα Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Jazz Carlin και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, Κέλλυ Αραούζου.

Εμείς, με μεγάλη χαρά ήμασταν ξανά, δυναμικοί υποστηρικτές, στο πλευρό της διοργάνωσης. Είδαμε την ευγενή άμιλλα να εκφράζεται με τον πιο αυθεντικό τρόπο, σε ένα μέρος που εμπνέει συμμετέχοντες, εθελοντές και θεατές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να βουτήξουν στο ιστορικό παρελθόν και να ατενίσουν από την κορυφή της Σαντορίνης ένα φωτεινό μέλλον.

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα