Στον άθλο της «Συζωής» μαζί!

SHARE

“ΣΥΖΑΘΛΟΣ”

Τρέξιμο στο βουνό, οξυγόνο στην ισοτιμία

Στις 28 Νοεμβρίου 2021, ο μεγαλύτερος αγώνας βουνού της Θεσσαλονίκης, από τη «ΣΥΖΩΗ»

Θεσμό αποτελεί πια για τους αγώνες βουνού τα τελευταία χρόνια ο «Σύζαθλος», στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου. Τον αγώνα διοργανώνει η «Συζωή», το αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με έδρα την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να παρέχει σε παιδιά και έφηβους με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, προγράμματα θεραπείας, εκπαίδευσης, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης, στηρίζοντας παράλληλα και τις οικογένειές τους.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων αυτών ο σύλλογος «ΣΥΖΩΗ» διοργανώνει ήδη για 6 συνεχόμενες χρονιές τον «ΣΥΖΑΘΛΟ». Τα 27 χιλιόμετρα που διανύουν οι δρομείς μέχρι τον τερματισμό, τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση σε απόσταση, ανάμεσα σε όλους τους αγώνες βουνού της Θεσσαλονίκης, με τους συμμετέχοντες ολοένα να αυξάνονται κάθε χρόνο.

Εκτός από τον αγώνα των 27 χιλιομέτρων για τους πιο απαιτητικούς δρομείς, ταυτόχρονα, διεξάγονται και οι αγώνες των 15 χλμ. και των 5 χλμ., έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε δρομείς και περιπατητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων. Γιατί, στην άθληση, στο συναγωνισμό και στην προσφορά έχουμε θέση όλοι.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη της. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία και ένα κίνητρο για άθληση, ψυχαγωγία, ομαδικότητα, επαφή με τη φύση και το σημαντικότερο, αποτελεί ουσιαστική πράξη προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας σε μία εποχή που η ενσυναίσθηση και το μαζί είναι απαραίτητα συστατικά για μία αρμονική, ισότιμη συνύπαρξη και καθημερινότητα.

Εμείς, όπως πάντα υπέρμαχοι της προσφοράς, είμαστε παρόντες, στηρίζουμε και χορηγούμε δράσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων και στέλνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ισότητας. Η δύναμη του εθελοντισμού είναι κυρίαρχη στη φιλοσοφία μας και αποτελεί τρόπο ζωής για ένα βιώσιμο και καλύτερο κόσμο.

Περισσότερες Ιστορίες

Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Υποστηρίζουμε ξανά το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σπουδαιότερα εγχώρια και παγκοσμίου φήμης ονόματα στον χώρο της τέχνης, αποτελώντας πόλο έλξης για εκατομμύρια θεατές.

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Στηρίζουμε το 13ο καλοκαιρινό Sports Camp, που συνδιοργανώνει ο Α.Ε.Σ. Ιάσων Κολωνού με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων. Οι περιβαλλοντικές δράσεις έχουν ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

Με βλέμμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρήσαμε σε μία, γεμάτη συμβολισμό, δενδροφύτευση χιλίων καρποφόρων δέντρων σε αρκετές κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all.

Διαβάστε περισσότερα