Τα παιδιά για το περιβάλλον!

SHARE

Καλοκαίρι αθλητισμού, με δραστηριότητες και περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης στο 13o Sports Camp

Σχεδόν 400 παιδιά, από 5 έως 17 ετών, συμμετέχουν από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου στο 13ο καλοκαιρινό αθλητικό camp στις εγκαταστάσεις του 52ου Γυμνασίου και 52ου Λυκείου Αθηνών στον Κολωνό.  

Το Camp φέτος παίρνει «πράσινο» χαρακτήρα μιας και, φέτος, μαζί με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΙΑΣΩΝ Κολωνού» - που έχει εμπειρία 12 ετών στη διοργάνωση καλοκαιρινών προγραμμάτων - συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.

Εκτός από τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά με κινηματογραφικές ταινίες, ψυχαγωγικά παιχνίδια και μουσικοκινητική αγωγή, πολύτιμο ρόλο, φέτος, στην καθημερινότητα των παιδιών έχουν οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κατά τη διάρκεια και των τριών περιόδων του camp.

Έμφαση δίνεται στην ανακύκλωση, όπου η νέα γενιά μαθαίνει βιωματικά τη σημασία της κυκλικής οικονομίας για το περιβάλλον, αλλά και τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Ως ενεργοί υποστηρικτές κάθε πρωτοβουλίας που φροντίζει το κοινό μας «σπίτι», με χαρά είμαστε εκεί για τα τα παιδιά και συμπράττουμε με το όραμα μιας νέας γενιάς που κινητοποιείται, φροντίζει σώμα και νου, διψάει για αλλαγή, αναλαμβάνει ευθύνη και δράση και κατευθύνει τα πράγματα προς το καλό του πλανήτη και της κοινωνίας. Με το καλό ευχόμαστε και στα επόμενα!

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα