Τρέχουμε για τον αυτισμό

SHARE

Όλοι μαζί γίναμε δρομείς, ενημερώσαμε, ευαισθητοποιήσαμε!

Πρωταγωνιστές τα παιδιά με αυτισμό, έτρεξαν στον αγώνα 1 χλμ.

Αφιερωμένος στον αυτισμό, ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού 2022, μία ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Η ευαισθητοποίηση όλων μας για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τη συμβολή στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία ήταν ο απώτερος στόχος του αγώνα, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Οι δρομείς κάθε ηλικίας έτρεξαν πέντε και δέκα χιλιόμετρα με διάθεση και χαμόγελο σε έναν συμβολικό αγώνα με αφετηρία τη σωστή ενημέρωση και τερματισμό τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, που ενώθηκαν για αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό σκοπό.

Μία μικρότερη διαδρομή, του ενός χιλιομέτρου περπάτησαν και έτρεξαν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, στέλνοντας το δικό τους δυνατό μήνυμα παρουσίας, συμμετοχής και θέλησης για ένταξη χωρίς φόβο. Γιατί, όλα μπορούμε να τα επιτύχουμε αρκεί να υπάρχει η σωστή πληροφόρηση και αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο της δράσης μίλησαν εξειδικευμένοι επαγγελματίες σχετικά με το θέμα του αυτισμού και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στην προσπάθεια αυτή, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους και κινητήριος δύναμη για πολλές ακόμα διοργανώσεις, σταθήκαμε αρωγοί, υπερασπιζόμενοι όπως πάντα τις αξίες της προσφοράς, της αποδοχής και της συμπερίληψης.

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα