Τρέχουμε για τον αυτισμό

SHARE

Όλοι μαζί γίναμε δρομείς, ενημερώσαμε, ευαισθητοποιήσαμε!

Πρωταγωνιστές τα παιδιά με αυτισμό, έτρεξαν στον αγώνα 1 χλμ.

Αφιερωμένος στον αυτισμό, ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού 2022, μία ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Η ευαισθητοποίηση όλων μας για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τη συμβολή στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία ήταν ο απώτερος στόχος του αγώνα, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Οι δρομείς κάθε ηλικίας έτρεξαν πέντε και δέκα χιλιόμετρα με διάθεση και χαμόγελο σε έναν συμβολικό αγώνα με αφετηρία τη σωστή ενημέρωση και τερματισμό τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, που ενώθηκαν για αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό σκοπό.

Μία μικρότερη διαδρομή, του ενός χιλιομέτρου περπάτησαν και έτρεξαν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, στέλνοντας το δικό τους δυνατό μήνυμα παρουσίας, συμμετοχής και θέλησης για ένταξη χωρίς φόβο. Γιατί, όλα μπορούμε να τα επιτύχουμε αρκεί να υπάρχει η σωστή πληροφόρηση και αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο της δράσης μίλησαν εξειδικευμένοι επαγγελματίες σχετικά με το θέμα του αυτισμού και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στην προσπάθεια αυτή, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους και κινητήριος δύναμη για πολλές ακόμα διοργανώσεις, σταθήκαμε αρωγοί, υπερασπιζόμενοι όπως πάντα τις αξίες της προσφοράς, της αποδοχής και της συμπερίληψης.

Περισσότερες Ιστορίες

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Στηρίζουμε το 13ο καλοκαιρινό Sports Camp, που συνδιοργανώνει ο Α.Ε.Σ. Ιάσων Κολωνού με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων. Οι περιβαλλοντικές δράσεις έχουν ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

Με βλέμμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρήσαμε σε μία, γεμάτη συμβολισμό, δενδροφύτευση χιλίων καρποφόρων δέντρων σε αρκετές κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all.

Διαβάστε περισσότερα

Δρομείς με όραμα... ελπίδας!

Στο Ναύπλιο βρεθήκαμε στις 15-17 Απριλίου για να υποστηρίξουμε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε έναν μαραθώνιο αγάπης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Διαβάστε περισσότερα