Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

SHARE

Δύναμή σου, το όνειρο. Κι η θέληση, Ροή σου.

Μαζί, από την πρώτη βουτιά μέχρι το βάθρο και τα πανελλήνια ρεκόρ!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), πραγματοποιήθηκε το πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Πλήθος αθλητών, μεγάλα ονόματα, αλλά και νέοι συμμετέχοντες, αγωνίστηκαν σε δεκατέσσερις ατομικές κατηγορίες και σκυταλοδρομίες, σε όλα τα στυλ κολύμβησης και τη μεικτή ατομική-ομαδική, καταφέρνοντας να πετύχουν σημαντικά πανελλήνια ρεκόρ.

Με συγκίνηση και απεριόριστο θαυμασμό παρακολουθήσαμε τους αθλητές της κολύμβησης στο φυσικό τους στοιχείο. Το νερό. Αυτό που λατρεύουν, αυτό που τους προκαλεί κάθε μέρα για το καλύτερο, αυτό που όταν είναι μέσα του, αισθάνονται ευτυχισμένοι.

Αυτό, το ίδιο το νερό, τους στήριξε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίνει δύναμη και γίνεται ένα με τους αθλητές ΑμεΑ, βουτάει μαζί τους και τους βοηθά να υπερπηδήσουν κάθε εμπόδιο. Γιατί, το νερό είναι σαν τη θέληση. Το ‘χεις μέσα σου. Σε οδηγεί, σε κάνει να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο. Είναι δύναμη. Είναι ροή. Είναι ορμή για κάθε αγώνα.

Είμαστε υπερήφανοι που βρεθήκαμε δίπλα στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), τόσο στο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, όσο και με την υιοθέτηση τεσσάρων αθλητών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: του Γεράσιμου Λιγνού, αθλητή τριάθλου, του Γρηγόρη Σουβατζόγλου, guide τριάθλου, και των Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Έφης Γκουλή, αθλητών κολύμβησης, ακολουθώντας την αποστολή τους για τους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ο Β-οίκος της ζωής μας, το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, της Βίκος Α.Ε., πρεσβεύει την ένταξη και τη συμπερίληψη, υποστηρίζοντας μακροχρόνια τα άτομα με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία και η δέσμευσή τους στο πεδίο του αθλητισμού, αποτελεί για μας πηγή έμπνευσης και στόχος μας είναι να ενδυναμώνουμε πολύπλευρα τον αγώνα τους. Να ακολουθούμε την πορεία τους, να ενισχύουμε τη «ροή» των αγώνων τους, να χειροκροτούμε την ορμή τους σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε διαδρομή, σε κάθε αφετηρία και τέρμα.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Παρόντες στην πιο όμορφη διαδρομή των Ιωαννίνων!

Για ακόμα μια χρονιά πήραμε μέρος στον αγαπημένο θεσμό Ioannina Lake Run 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και στηρίξαμε την εντυπωσιακή προσπάθεια όλων των δρομέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Βρεθήκαμε στις 7 μοναδικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με καλεσμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Special Olympics World Games Berlin 2023

Με περηφάνια και συγκίνηση γίναμε μέρος της Τελετής Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχω και Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου: 14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Φέτος συμμετείχαμε κι εμείς στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, στηρίζοντας μια αξέχαστη αθλητική γιορτή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, στον Φαληρικό Όρμο.

Διαβάστε περισσότερα