Σε όλη την Ελλάδα με τη Φλόγα της Αγάπης!

SHARE

Στις 22 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σμύρνη, σε συνεργασία με τον Δήμο της Νέας Σμύρνης, κηρύχθηκε η έναρξη της 20ης Λαμπαδηδρομίας "Η Φλόγα της Αγάπης", που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του θεσμού.

Στη συνέχεια, η «Φλόγα της Αγάπης» μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία και από εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί επισήμων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ συνέβαλαν για να μεταφερθεί και να διανυκτερεύσει η Φλόγα της Αγάπης στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, έτσι ώστε να εκκινήσει το, δια θαλάσσης, ταξίδι της το Σάββατο 23 Ιουλίου, με τη συνεργασία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τη βοήθεια του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τη συμμετοχή της Ομάδας Αιγαίου, στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, περνώντας από τη διώρυγα της Κορίνθου.

Η φλόγα πέρασε και «ζέστανε» με την ομόνοια και την ομαδικότητα των εθελοντών αιμοδοτών της πολλές πόλεις της Ελλάδας για να φτάσει στις 30 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα για την τελετή λήξης, την Αμφικτιονία και τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την πρώτη πανελλήνια λαμπαδηδρομία.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Για μας, στην εταιρεία Βίκος, είναι ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχουμε ως χρυσοί χορηγοί σε αυτό το ταξίδι αγάπης και συμπόνοιας προς την ανθρώπινη φύση. Από το 2011 στηρίζουμε και «τρέχουμε» μαζί, για να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της ζωής, να μεταδώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας το μήνυμα ότι είναι απόλυτα φυσικό να δίνουμε αίμα. Όσο φυσικό είναι να πίνουμε νερό.

Η αιμοδοσία, ήταν, είναι και θα είναι, πάντα, για μας, ένας ύμνος στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Και η συμβολή μας στο να διαδώσουμε τη σημασία της είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε.

Περισσότερες Ιστορίες

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα

«Επιτραπέζια» συνάντηση κορυφής στο Αργοστόλι!

Βρεθήκαμε δίπλα στις 29 εθνικές αποστολές επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ που συναντήθηκαν στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά "Argostoli Greek Para Open 2022", σε μία τριήμερη αγωνιστική και εορταστική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στηρίξαμε τον φιλανθρωπικό αγώνα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», στον Δήμο Αργυρούπολης. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα