Σε όλη την Ελλάδα με τη Φλόγα της Αγάπης!

SHARE

Στις 22 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σμύρνη, σε συνεργασία με τον Δήμο της Νέας Σμύρνης, κηρύχθηκε η έναρξη της 20ης Λαμπαδηδρομίας "Η Φλόγα της Αγάπης", που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του θεσμού.

Στη συνέχεια, η «Φλόγα της Αγάπης» μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία και από εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί επισήμων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ συνέβαλαν για να μεταφερθεί και να διανυκτερεύσει η Φλόγα της Αγάπης στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, έτσι ώστε να εκκινήσει το, δια θαλάσσης, ταξίδι της το Σάββατο 23 Ιουλίου, με τη συνεργασία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τη βοήθεια του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τη συμμετοχή της Ομάδας Αιγαίου, στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, περνώντας από τη διώρυγα της Κορίνθου.

Η φλόγα πέρασε και «ζέστανε» με την ομόνοια και την ομαδικότητα των εθελοντών αιμοδοτών της πολλές πόλεις της Ελλάδας για να φτάσει στις 30 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα για την τελετή λήξης, την Αμφικτιονία και τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την πρώτη πανελλήνια λαμπαδηδρομία.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Για μας, στην εταιρεία Βίκος, είναι ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχουμε ως χρυσοί χορηγοί σε αυτό το ταξίδι αγάπης και συμπόνοιας προς την ανθρώπινη φύση. Από το 2011 στηρίζουμε και «τρέχουμε» μαζί, για να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της ζωής, να μεταδώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας το μήνυμα ότι είναι απόλυτα φυσικό να δίνουμε αίμα. Όσο φυσικό είναι να πίνουμε νερό.

Η αιμοδοσία, ήταν, είναι και θα είναι, πάντα, για μας, ένας ύμνος στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Και η συμβολή μας στο να διαδώσουμε τη σημασία της είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Παρόντες στην πιο όμορφη διαδρομή των Ιωαννίνων!

Για ακόμα μια χρονιά πήραμε μέρος στον αγαπημένο θεσμό Ioannina Lake Run 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και στηρίξαμε την εντυπωσιακή προσπάθεια όλων των δρομέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Βρεθήκαμε στις 7 μοναδικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με καλεσμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Special Olympics World Games Berlin 2023

Με περηφάνια και συγκίνηση γίναμε μέρος της Τελετής Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Με τεράστια χαρά βρεθήκαμε στο νερό με τους πρωταθλητές του ευ αγωνίζεσθαι στο πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. στις 27-28 Μαΐου 2023.

Διαβάστε περισσότερα