1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

SHARE

Κάθε δέντρο και ένα χαμόγελο για τους κατοίκους των κοινοτήτων!

Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε, σε όλο τον κόσμο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μία τέτοια Γιορτή, όμως, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να την ακολουθήσουν η Δράση και η Ευαισθητοποίηση. Άλλωστε, και στα μικρά «βήματα» της αλφαβήτα, μετά από το γράμμα Γ έρχονται το Δ και το Ε...

Έτσι, λοιπόν, τον συμβολισμό της ημέρας θελήσαμε να τον μετατρέψουμε σε χαμόγελο και αισιοδοξία για μία περιοχή της χώρας μας, που επλήγη σχεδόν ολοσχερώς πέρσι στις καλοκαιρινές φωτιές. Τη Βόρεια Εύβοια. Η ιδέα να βρεθούμε κοντά στη φύση και τους ανθρώπους της, μας κέρδισε όλους αμέσως.

Εκτός από το εκτεταμένο περιβαλλοντικό κόστος των πυρκαγιών, στις κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας ο αγροτικός κόσμος έχασε και την βιοποριστική παραγωγή του. Η αυτονομία τους, αλλά και η παραμονή τους στον τόπο που ζούσαν για όλη τους τη ζωή μπήκαν σε άμεσο κίνδυνο.

 

Σε συνεργασία με τη we4all βρεθήκαμε στις Κοινότητες Μονοκαρυάς, Γουβών, Γερακίου, αλλά και άλλες Κοινότητες της Β. Εύβοιας, όπου δωρίσαμε και δενδροφυτεύσαμε, όλοι μαζί, χίλια καρποφόρα δέντρα, με σκοπό να αποκατασταθεί, όχι μόνο το πράσινο της φύσης, αλλά και μέρος του εισοδήματος που έχασαν οι κάτοικοι, λόγω των καταστροφών που υπέστη η περιοχή τους.

Ενώσαμε χέρια και διάθεση, φυτέψαμε ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, αμπέλια και άλλα καρποφόρα φυτά, δίνοντας μια ανάσα οξυγόνου στους κατοίκους και μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Με τον εθελοντισμό να αποτελεί εμπνευστή και πολυτιμότερο αρωγό, σε κάθε μας δράση, ένας ακόμη σπόρος για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας φυτεύτηκε με την ελπίδα οι καρποί που θα αποφέρει να κρατήσουν ζωντανή τη φύση, αλλά και τον πολύτιμο αγροτικό πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας.

 

Περισσότερες Ιστορίες

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα

«Επιτραπέζια» συνάντηση κορυφής στο Αργοστόλι!

Βρεθήκαμε δίπλα στις 29 εθνικές αποστολές επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ που συναντήθηκαν στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά "Argostoli Greek Para Open 2022", σε μία τριήμερη αγωνιστική και εορταστική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα

Σε όλη την Ελλάδα με τη Φλόγα της Αγάπης!

Η 20η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη και γύρισε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας τα οικουμενικά μηνύματα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Διαβάστε περισσότερα