1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

SHARE

Κάθε δέντρο και ένα χαμόγελο για τους κατοίκους των κοινοτήτων!

Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε, σε όλο τον κόσμο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μία τέτοια Γιορτή, όμως, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να την ακολουθήσουν η Δράση και η Ευαισθητοποίηση. Άλλωστε, και στα μικρά «βήματα» της αλφαβήτα, μετά από το γράμμα Γ έρχονται το Δ και το Ε...

Έτσι, λοιπόν, τον συμβολισμό της ημέρας θελήσαμε να τον μετατρέψουμε σε χαμόγελο και αισιοδοξία για μία περιοχή της χώρας μας, που επλήγη σχεδόν ολοσχερώς πέρσι στις καλοκαιρινές φωτιές. Τη Βόρεια Εύβοια. Η ιδέα να βρεθούμε κοντά στη φύση και τους ανθρώπους της, μας κέρδισε όλους αμέσως.

Εκτός από το εκτεταμένο περιβαλλοντικό κόστος των πυρκαγιών, στις κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας ο αγροτικός κόσμος έχασε και την βιοποριστική παραγωγή του. Η αυτονομία τους, αλλά και η παραμονή τους στον τόπο που ζούσαν για όλη τους τη ζωή μπήκαν σε άμεσο κίνδυνο.

 

Σε συνεργασία με τη we4all βρεθήκαμε στις Κοινότητες Μονοκαρυάς, Γουβών, Γερακίου, αλλά και άλλες Κοινότητες της Β. Εύβοιας, όπου δωρίσαμε και δενδροφυτεύσαμε, όλοι μαζί, χίλια καρποφόρα δέντρα, με σκοπό να αποκατασταθεί, όχι μόνο το πράσινο της φύσης, αλλά και μέρος του εισοδήματος που έχασαν οι κάτοικοι, λόγω των καταστροφών που υπέστη η περιοχή τους.

Ενώσαμε χέρια και διάθεση, φυτέψαμε ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, αμπέλια και άλλα καρποφόρα φυτά, δίνοντας μια ανάσα οξυγόνου στους κατοίκους και μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Με τον εθελοντισμό να αποτελεί εμπνευστή και πολυτιμότερο αρωγό, σε κάθε μας δράση, ένας ακόμη σπόρος για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας φυτεύτηκε με την ελπίδα οι καρποί που θα αποφέρει να κρατήσουν ζωντανή τη φύση, αλλά και τον πολύτιμο αγροτικό πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας.

 

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα