Αδιάκοπη ροή, η φροντίδα μας για το περιβάλλον

SHARE

Περιβαλλοντική πολιτική στην πράξη: Δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιώσιμες πρακτικές εμφιάλωσης, μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα παραγωγής

Είμαστε ένα με το νερό. Ένα με τη φύση, που δίνει ζωή στη ζωή.

Τριάντα χρόνια τώρα, κυλάμε φυσικά μαζί, συναισθανόμαστε την άρρηκτη σύνδεση που έχουμε ως άνθρωποι και ως εταιρεία με το νερό και το περιβάλλον και μαθαίνουμε κάθε μέρα από τη σοφία της φύσης. Μας οδηγεί στα επόμενά μας βήματα και εμείς προσπαθούμε να της το ανταποδίδουμε σε κάθε ευκαιρία.

Οι στρατηγικές συνέργειες με εξειδικευμένους οργανισμούς, όπως η we4all και η Acheron Actions, η αξιοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας και η συνολική επένδυση στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργούν μία αδιάκοπη και ορμητική ροή δράσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιώσιμης περιβαλλοντικής πολιτικής: Δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί ποταμιών και ακτών, περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, βιώσιμες πρακτικές εμφιάλωσης και μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα παραγωγής με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, οι δράσεις μας περιλαμβάνουν:

-Από το 1996, συνεχείς δενδροφυτεύσεις στον τόπο που εργαζόμαστε

-Δύο δενδροφυτεύσεις στην Ανάβυσσο και τη Βόρεια Εύβοια, συνολικά 2.000 δέντρων

-Μία πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την εθελοντική δενδροφύτευση και αποτέλεσμα πάνω από 30.000 νέα δέντρα σε όλη την Ελλάδα

-Την εξάμηνη πρωτοβουλία καθαρισμού και ευαισθητοποίησης, “Crystal Seas” που άρχισε από τις όχθες του Αχέροντα ποταμού και προχώρησε σε περίπου είκοσι παραλίες της Ηπείρου

-Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για παιδιά “Green Future” με έμφαση στην ανακύκλωση – ήδη έχουν προγραμματιστεί τα πρώτα δέκα δημόσια σχολεία στην Αττική, με στόχο να φτάσουμε συνολικά τα τριάντα

-Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τον σημαντικότερο φορέα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας στη χώρα μας

 

Επίσης, έχουμε υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές, όπως η σταδιακή μείωση βάρους της φιάλης και του πώματος, η χρήση 100% ανακυκλώσιμης φιάλης PET, η εύκολη συμπίεση της φιάλης για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και οι φιάλες 30% R-PET, που βρίσκονται σε στάδιο παραγωγής.

Για τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, αναπτύξαμε και εφαρμόζουμε συστήματα διασφάλισης ποιότητας, για τα οποία έχουμε πιστοποιηθεί από τους Lloyd’s Register, τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο φορέα διαπίστευσης.

Όλα τα εργοστάσια παραγωγής και εμφιάλωσης της εταιρείας μας και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί της χώροι (logistic centers), έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμοποιούν ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με προδιαγραφές που πληρούν τις Αρχές της Αειφορίας έχει σχεδιαστεί και το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα