Αδιάκοπη ροή, η φροντίδα μας για το περιβάλλον

SHARE

Περιβαλλοντική πολιτική στην πράξη: Δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιώσιμες πρακτικές εμφιάλωσης, μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα παραγωγής

Είμαστε ένα με το νερό. Ένα με τη φύση, που δίνει ζωή στη ζωή.

Τριάντα χρόνια τώρα, κυλάμε φυσικά μαζί, συναισθανόμαστε την άρρηκτη σύνδεση που έχουμε ως άνθρωποι και ως εταιρεία με το νερό και το περιβάλλον και μαθαίνουμε κάθε μέρα από τη σοφία της φύσης. Μας οδηγεί στα επόμενά μας βήματα και εμείς προσπαθούμε να της το ανταποδίδουμε σε κάθε ευκαιρία.

Οι στρατηγικές συνέργειες με εξειδικευμένους οργανισμούς, όπως η we4all και η Acheron Actions, η αξιοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας και η συνολική επένδυση στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργούν μία αδιάκοπη και ορμητική ροή δράσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιώσιμης περιβαλλοντικής πολιτικής: Δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί ποταμιών και ακτών, περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, βιώσιμες πρακτικές εμφιάλωσης και μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα παραγωγής με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, οι δράσεις μας περιλαμβάνουν:

-Από το 1996, συνεχείς δενδροφυτεύσεις στον τόπο που εργαζόμαστε

-Δύο δενδροφυτεύσεις στην Ανάβυσσο και τη Βόρεια Εύβοια, συνολικά 2.000 δέντρων

-Μία πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την εθελοντική δενδροφύτευση και αποτέλεσμα πάνω από 30.000 νέα δέντρα σε όλη την Ελλάδα

-Την εξάμηνη πρωτοβουλία καθαρισμού και ευαισθητοποίησης, “Crystal Seas” που άρχισε από τις όχθες του Αχέροντα ποταμού και προχώρησε σε περίπου είκοσι παραλίες της Ηπείρου

-Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για παιδιά “Green Future” με έμφαση στην ανακύκλωση – ήδη έχουν προγραμματιστεί τα πρώτα δέκα δημόσια σχολεία στην Αττική, με στόχο να φτάσουμε συνολικά τα τριάντα

-Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τον σημαντικότερο φορέα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας στη χώρα μας

 

Επίσης, έχουμε υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές, όπως η σταδιακή μείωση βάρους της φιάλης και του πώματος, η χρήση 100% ανακυκλώσιμης φιάλης PET, η εύκολη συμπίεση της φιάλης για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και οι φιάλες 30% R-PET, που βρίσκονται σε στάδιο παραγωγής.

Για τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, αναπτύξαμε και εφαρμόζουμε συστήματα διασφάλισης ποιότητας, για τα οποία έχουμε πιστοποιηθεί από τους Lloyd’s Register, τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο φορέα διαπίστευσης.

Όλα τα εργοστάσια παραγωγής και εμφιάλωσης της εταιρείας μας και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί της χώροι (logistic centers), έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμοποιούν ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με προδιαγραφές που πληρούν τις Αρχές της Αειφορίας έχει σχεδιαστεί και το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Παρόντες στην πιο όμορφη διαδρομή των Ιωαννίνων!

Για ακόμα μια χρονιά πήραμε μέρος στον αγαπημένο θεσμό Ioannina Lake Run 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και στηρίξαμε την εντυπωσιακή προσπάθεια όλων των δρομέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Βρεθήκαμε στις 7 μοναδικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με καλεσμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Special Olympics World Games Berlin 2023

Με περηφάνια και συγκίνηση γίναμε μέρος της Τελετής Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Με τεράστια χαρά βρεθήκαμε στο νερό με τους πρωταθλητές του ευ αγωνίζεσθαι στο πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. στις 27-28 Μαΐου 2023.

Διαβάστε περισσότερα