Crystal Seas: Καθαρίσαμε την Ήπειρο με την Acheron Actions!

SHARE

Καθαρισμός και ευαισθητοποίηση ήταν οι δύο άξονες της δράσης Crystal Seas

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Στο πλαίσιο του προγράμματος, υποστηρίξαμε το έργο της ACHERON ACT!ONS που δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Συνεργαστήκαμε για την πραγματοποίηση μίας εξάμηνης δράσης καθαρισμού και ευαισθητοποίησης στην Ήπειρο, με σκοπό την απομάκρυνση απορριμμάτων από τη θάλασσα και από τις παραλίες  της Ηπείρου, καθώς επίσης και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά

Η δράση ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2021, καθαρίζοντας τις όχθες του ποταμού Αχέροντα, όπου οι συμμετέχοντες προχώρησαν, με πλωτά μέσα, μέχρι τις εκβολές του ποταμού και στη συνέχεια μετέβησαν στην παραλία της Αμμουδιάς για την ολοκλήρωση του καθαρισμού, τη συμβολική αυτή η ημέρα για όλον τον πλανήτη.

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί! Οργανώσαμε με την Acheron Actions παρεμβάσεις  καθαρισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις παραλίες: Αμμουδιά, Λούτσα, Κερέντζα, Αλωνάκι, όρμος Οδυσσέα, Λυγιά, Καστροσυκιά, Λιμνιώνα, Μονολίθι, Κανάλι, Άη  Γιαννάκης Πάργας, Λύχνος, Βάλτος, Πέρδικα, Διαπόρι, Πισίνα, Πλαταριά και γύρω από τα νησάκια στα Σύβοτα.

Ιδιαίτερα υποστηρικτικοί στην προσπάθειά μας ήταν οι δήμοι Πάργας και Σουλίου, η περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και εθελοντικές ομάδες της Αμμουδιάς.

Οι ψαράδες της Αμμουδιάς ήταν, επίσης, μαζί μας στο έργο αυτό, περισυλλέγοντας από τα δίχτυα τους έναν πολύ μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Συνολικά, δεκαοκτώ μη οργανωμένες παραλίες καθαρίστηκαν και τα απορρίμματα  προωθήθηκαν μέσω των κάδων ανακύκλωσης και με τη βοήθεια της υπηρεσίας καθαριότητας των αρωγών δήμων, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Ιωάννινα.

Η δράση “CRYSTAL SEAS” ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μίας καμπάνιας ενημέρωσης σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση στις μαρίνες της Πρέβεζας και των Συβότων.

Έξι μήνες οι άνθρωποι της Acheron Actions, οι αρωγοί δήμοι, η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και οι εθελοντές, που είναι πάντα η ψυχή όλων των δράσεων, κατέθεσαν ψυχή και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και στην ευαισθητοποίηση όλων μας για αυτό τον σκοπό.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε ενεργό ρόλο σε αυτή τη δράση και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Περισσότερες Ιστορίες

Τρέχω και Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου: 14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Φέτος συμμετείχαμε κι εμείς στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, στηρίζοντας μια αξέχαστη αθλητική γιορτή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, στον Φαληρικό Όρμο.

Διαβάστε περισσότερα

«Τρέχοντας» για τον αυτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ενυδατώσαμε τους δρομείς του 7ου Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» και του 2ου Race for Autism στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Διαβάστε περισσότερα