Ημέρα της Γης: Η Βόρεια Εύβοια παίρνει βαθιά ανάσα

SHARE

Τιμούμε την Ημέρα της Γης, με 1000 νέα καρποφόρα δέντρα!

Φέτος γιορτάσαμε την Ημέρα της Γης, συμπληρώνοντας 30 χρόνια φροντίδας για τη φύση μας. Από το 1996 έχουμε συνδράμει στη φύτευση 10.000 δέντρων, ταξιδεύοντας με τις δράσεις μας σε όλη την Ελλάδα.

Για ακόμα μία φορά ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτεύοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά 1.000 καρποφόρα δέντρα στις κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας», οι δύο ομάδες έδωσαν μία σημαντική ανάσα στην περιοχή με καρποφόρα δέντρα – αγροτικά φυτά, ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές και αμπέλια μεταξύ άλλων – γεμίζοντας χαρά και ελπίδα τους κατοίκους στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών, οι οποίοι έχασαν σημαντικό μέρος της βιοποριστικής παραγωγής και του εισοδήματός τους.

Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την εθελοντική αυτή κίνηση, η οποία αποτέλεσε όπως σχολίασαν μία νότα αισιοδοξίας για την αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς της Βόρειας Εύβοιας, για τις επόμενες γενιές.

«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, όταν ήταν ένα καταπράσινο τοπίο όλο άνθη, λουλούδια, πεύκα, ελιές, όλων των ειδών τα φυτά – ήταν ένας παράδεισος – γίναμε ένα τοπίο, στο οποίο όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μαύρο», δηλώνει ο Θοδωρής Κέρης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροβιών Ευβοίας. «Μία εκτίμηση των δέντρων που έχουν καεί, είναι περίπου στις 10.000 ρίζες. Εδώ ξαναχτίζουμε τις ζωές μας απ’ την αρχή, απ’ το μηδέν, γιατί ακολουθούν και οι νεότερες γενιές και η ιστορία του τόπου μας».

Παράλληλα, η Ειρήνη Κωνταντοπούλου, Corporate & Technology Marketing Manager της Βίκος Α.Ε., εξηγεί το περιεχόμενο της φετινής δράσης. «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, βρισκόμαστε εδώ, προσφέροντας 1.000 δέντρα στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών, σε αγρότες που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τις φωτιές του 2021, γατί, στην εταιρεία Βίκος, η προστασία και η ευημερία του περιβάλλοντος είναι πάρα πολύ σημαντική».

 

Περισσότερες Ιστορίες

Τρέχω και Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου: 14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Φέτος συμμετείχαμε κι εμείς στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, στηρίζοντας μια αξέχαστη αθλητική γιορτή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, στον Φαληρικό Όρμο.

Διαβάστε περισσότερα

«Τρέχοντας» για τον αυτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ενυδατώσαμε τους δρομείς του 7ου Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» και του 2ου Race for Autism στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Διαβάστε περισσότερα

Μαραθώνιος «μνήμης» στο Ναύπλιο!

Στις 5 Μαρτίου βρεθήκαμε, δίπλα, στο “Nafplio Marathon”, ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, που φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των 57 συνανθρώπων μας, που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαβάστε περισσότερα