Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

SHARE

Στις 5 Νοεμβρίου, στείλαμε μήνυμα αγάπης και φροντίδας για το κοινό μας σπίτι!

Για τρίτη χρονιά, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της we4all και βρεθήκαμε,bόλοι μαζί, για να στηρίξουμε την πανελλήνια φύτευση, που κάθε χρόνο κάνει όλη την Ελλάδα, μία «πράσινη» ομάδα, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μετά τις δενδροφυτεύσεις μας, στην Ανάβυσσο, το Γαλάτσι και τη Βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας», σειρά είχε το Πανόραμα Βούλας, που επλήγη το περασμένο καλοκαίρι από μία ξαφνική φωτιά στο αστικό και περιαστικό πράσινο.

Ενώσαμε δυνάμεις και αποφασιστικότητα με τους 200 πολύτιμους εθελοντές, την τοπική κοινωνία, αλλά και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φυτεύοντας 1.000 δέντρα και βάζοντας άλλον έναν σπόρο στην προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Στην πανελλήνια φύτευση, πάνω από 150.000 δέντρα και φυτά πήραν θέση ανά την Ελλάδα, με μικρούς και μεγάλους να φυτεύουν στους χώρους που ζούνε και δραστηριοποιούνται. Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φυτευτούν 3 δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2030.

Ένα μόνο δέντρο μπορεί να απορροφήσει 22kg CO2 ανά έτος και να δημιουργήσει 117kg καθαρού οξυγόνου.

Με τον εθελοντισμό να αποτελεί βασικό συντελεστή κάθε μας δράσης, η μεγάλη οικογένεια της Βίκος Α.Ε. έχει φυτέψει μέχρι σήμερα 3.300 δενδρύλλια σε πάσχουσες περιοχές, σε συνεργασία με τη we4all.

Και συνεχίζουμε! Με ροή δυναμική και μεγάλη χαρά, για τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει τόσο ζεστά την ιδέα της πανελλήνιας δενδροφύτευσης. Ένα όραμα, που από την πρώτη στιγμή, στηρίζουμε έμπρακτα και πολύπλευρα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας για ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη.

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα

«Επιτραπέζια» συνάντηση κορυφής στο Αργοστόλι!

Βρεθήκαμε δίπλα στις 29 εθνικές αποστολές επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ που συναντήθηκαν στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά "Argostoli Greek Para Open 2022", σε μία τριήμερη αγωνιστική και εορταστική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα