1ο Cycladic Kids Festival: Μία ημέρα αφιερωμένη στην παιδική δημιουργικότητα

SHARE

Παίρνουμε έμπνευση από τους καλλιτέχνες του αύριο

Σε έναν χώρο αυθεντικής δημιουργικής έκφρασης για τους καλλιτέχνες του αύριο μεταμορφώθηκε το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοξένησε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το πρώτο Cycladic Kids Festival. Η ομάδα μας βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τους μικρούς καλλιτέχνες, και να εξάψει τη δημιουργικότητά τους μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.

Θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, δράσεις μουσικής, χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις και εικαστικά, εργαστήρια και οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια υποδέχτηκαν παιδιά 4 έως 15 ετών και πλαισίωσαν την εμπειρία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού.

Το ίδιο διήμερο βραβεύτηκαν και οι νικητές του 10ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η ανοιχτή έκθεση με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο κέντρο» φώτισε νέες πτυχές της παιδικής δημιουργικότητας, παρουσιάζοντας τον κόσμο μας μέσα από την αισιόδοξη ματιά των νεότερων γενεών. Περισσότερα από 19,500 έργα από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατατέθηκαν, γεμίζοντας χρώμα τον εκθεσιακό χώρο και δίνοντας το έναυσμα για περισσότερες καλλιτεχνικές δράσεις με επίκεντρο το παιδί. 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Παρόντες στην πιο όμορφη διαδρομή των Ιωαννίνων!

Για ακόμα μια χρονιά πήραμε μέρος στον αγαπημένο θεσμό Ioannina Lake Run 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και στηρίξαμε την εντυπωσιακή προσπάθεια όλων των δρομέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Βρεθήκαμε στις 7 μοναδικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με καλεσμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Special Olympics World Games Berlin 2023

Με περηφάνια και συγκίνηση γίναμε μέρος της Τελετής Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα