Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

SHARE

220 μαθητές και δάσκαλοι από όλο τον κόσμο ενώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία

Με στόχο να αυξήσει την πολιτιστική συνείδηση, να αναπτύξει τον αμοιβαίο σεβασμό και να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς πολιτών του κόσμου, διοργανώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους.

Αποστολές 220 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από 11 χώρες (Ανδόρρα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία) συναντήθηκαν και ενώθηκαν παρά τη διαφορετικότητά τους, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022, πρόθυμοι για να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Πολιτιστικό & Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO, φέρει τον τίτλο «Awareness through Education» και είναι αφιερωµένο στην εκπαίδευση και στον τρόπο µε τον οποίο τα εκπαιδευτικά συστήµατα και προγράµµατα των διαφόρων χωρών διευκολύνουν και προωθούν την ευαισθητοποίηση των µαθητών της Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε θέµατα Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.

Kατά τη διάρκεια του Συµποσίου, οι µαθητές όλων των αποστολών παρουσίασαν την πολιτιστική κληρονοµιά της χώρας τους, παρακολουθήσαν workshops και οµιλίες µε θέµατα που άπτονται της πολιτιστικής κληρονοµιάς, της δηµοκρατίας, της ελευθερίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυµπίας, το μουσείο της Αρχαίας Ολυµπίας και το μουσείο του Αρχιµήδη.

Εμείς, ως αρωγοί κάθε δράσης που προάγει τον πολιτισμό, στηρίξαμε το Συμπόσιο που μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς, ένωσε χώρες, πολιτισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα σε μία κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την πολιτιστική κληρονομιά. Σε έναν χώρο-σύμβολο για την ελευθερία, τη συμμετοχή και τη δημοκρατία, η καλλιέργεια και η θέληση της μάθησης έδειξαν έναν νέο και αισιόδοξο δρόμο για το μέλλον του κόσμου.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Παρόντες στην πιο όμορφη διαδρομή των Ιωαννίνων!

Για ακόμα μια χρονιά πήραμε μέρος στον αγαπημένο θεσμό Ioannina Lake Run 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και στηρίξαμε την εντυπωσιακή προσπάθεια όλων των δρομέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Βρεθήκαμε στις 7 μοναδικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με καλεσμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Special Olympics World Games Berlin 2023

Με περηφάνια και συγκίνηση γίναμε μέρος της Τελετής Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Με τεράστια χαρά βρεθήκαμε στο νερό με τους πρωταθλητές του ευ αγωνίζεσθαι στο πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. στις 27-28 Μαΐου 2023.

Διαβάστε περισσότερα