Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

SHARE

220 μαθητές και δάσκαλοι από όλο τον κόσμο ενώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία

Με στόχο να αυξήσει την πολιτιστική συνείδηση, να αναπτύξει τον αμοιβαίο σεβασμό και να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς πολιτών του κόσμου, διοργανώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους.

Αποστολές 220 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από 11 χώρες (Ανδόρρα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία) συναντήθηκαν και ενώθηκαν παρά τη διαφορετικότητά τους, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022, πρόθυμοι για να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Πολιτιστικό & Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO, φέρει τον τίτλο «Awareness through Education» και είναι αφιερωµένο στην εκπαίδευση και στον τρόπο µε τον οποίο τα εκπαιδευτικά συστήµατα και προγράµµατα των διαφόρων χωρών διευκολύνουν και προωθούν την ευαισθητοποίηση των µαθητών της Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε θέµατα Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.

Kατά τη διάρκεια του Συµποσίου, οι µαθητές όλων των αποστολών παρουσίασαν την πολιτιστική κληρονοµιά της χώρας τους, παρακολουθήσαν workshops και οµιλίες µε θέµατα που άπτονται της πολιτιστικής κληρονοµιάς, της δηµοκρατίας, της ελευθερίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυµπίας, το μουσείο της Αρχαίας Ολυµπίας και το μουσείο του Αρχιµήδη.

Εμείς, ως αρωγοί κάθε δράσης που προάγει τον πολιτισμό, στηρίξαμε το Συμπόσιο που μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς, ένωσε χώρες, πολιτισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα σε μία κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την πολιτιστική κληρονομιά. Σε έναν χώρο-σύμβολο για την ελευθερία, τη συμμετοχή και τη δημοκρατία, η καλλιέργεια και η θέληση της μάθησης έδειξαν έναν νέο και αισιόδοξο δρόμο για το μέλλον του κόσμου.

Περισσότερες Ιστορίες

Δρομείς με όραμα... ελπίδας!

Στο Ναύπλιο βρεθήκαμε στις 15-17 Απριλίου για να υποστηρίξουμε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε έναν μαραθώνιο αγάπης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε την οικογένεια, δίνουμε «Ελπίδα» Ζωής!

Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την Eλληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis την παρουσίαση του προγράμματος «Ελπίδα ζωής» στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου, για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, στηρίξαμε τη διοργάνωση «Αγώνας Δρόμου Παπάγου-Χολαργός 2022 - Τρέχουμε για τον αυτισμό» στις 3 Απριλίου και συμμετείχαμε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης του κοινού.

Διαβάστε περισσότερα