Στη Δωδώνη της τέχνης!

SHARE

Το διάστημα 27/7-12/8 πραγματοποιήθηκαν στο Φεστιβάλ δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις

Η στήριξή μας στο Φεστιβάλ Δωδώνης είναι κομβικής σημασίας για όλους τους ανθρώπους της εταιρείας Βίκος. Είναι ο δικός μας τρόπος να συμβάλλουμε, στον τόπο μας, στην καλλιέργεια του πνεύματος και του εθελοντισμού, που αποτελούν τόσο οικουμενικές αξίες όσο και επείγουσες προτεραιότητες για μας. Για τρίτη φορά, λοιπόν, σταθήκαμε αρωγοί στο Φεστιβάλ Δωδώνης που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου, με δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης συνεργάζεται διαχρονικά με καλλιτεχνικούς φορείς και πληθώρα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Φέτος, το Φεστιβάλ υποδέχτηκε μία από τις σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης. Η συναυλία αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή, καθώς συνέπεσε με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κάτω κοίλου του αρχαίου θεάτρου, η οποία συνετέλεσε στο να αυξηθεί η χωρητικότητα του κοινού στα 1.900 άτομα.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης προσανατολίστηκε σε νέες συμπράξεις με σπουδαίους εκπροσώπους της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως είναι ο Γιάννης Χαρούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης και οι Encardia και ενίσχυσε τον επετειακό χαρακτήρα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Επίσης, εστίασε και στην προσέλκυση του νεανικού κοινού, εντάσσοντας, για πρώτη φορά, μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση, που επαναπροσδιορίζει τη σχέση των θεατών με τον αρχαιολογικό χώρο, με τίτλο ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni.

Αποτελώντας, ως εταιρεία, αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της Ηπείρου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι συνειδητή απόφαση και καθημερινή επιλογή μας, να στηρίζουμε με συνέπεια και αφοσίωση, πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν ολιστικά τη δυναμική του τόπου μας, ειδικά όταν η κατεύθυνση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων είναι η καινοτομία και η εξέλιξη.

Περισσότερες Ιστορίες

Στον δρόμο της Υγείας για τη «Φλόγα»!

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στηρίξαμε τον 40ο Αγώνα Δρόμου Υγείας, δέκα χιλιομέτρων, στον Άγιο Κοσμά Αττικής. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Οξυγόνο στη Βούλα, ζωή σε όλη την Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, στέλνοντας ενεργό μήνυμα συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας τον Γιάννη Μόραλη!

Υποστηρίζουμε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χώρος Ιδιωτικός», στο Μουσείο Μπενάκη, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, που εστιάζει στην προσωπικότητα του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 100 έργα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Στηρίζοντας πολύπλευρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις 3 με 8 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα αγάπης, ομαδικότητας και ένταξης!

Διαβάστε περισσότερα