Στη Δωδώνη της τέχνης!

SHARE

Το διάστημα 27/7-12/8 πραγματοποιήθηκαν στο Φεστιβάλ δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις

Η στήριξή μας στο Φεστιβάλ Δωδώνης είναι κομβικής σημασίας για όλους τους ανθρώπους της εταιρείας Βίκος. Είναι ο δικός μας τρόπος να συμβάλλουμε, στον τόπο μας, στην καλλιέργεια του πνεύματος και του εθελοντισμού, που αποτελούν τόσο οικουμενικές αξίες όσο και επείγουσες προτεραιότητες για μας. Για τρίτη φορά, λοιπόν, σταθήκαμε αρωγοί στο Φεστιβάλ Δωδώνης που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου, με δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης συνεργάζεται διαχρονικά με καλλιτεχνικούς φορείς και πληθώρα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Φέτος, το Φεστιβάλ υποδέχτηκε μία από τις σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης. Η συναυλία αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή, καθώς συνέπεσε με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κάτω κοίλου του αρχαίου θεάτρου, η οποία συνετέλεσε στο να αυξηθεί η χωρητικότητα του κοινού στα 1.900 άτομα.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης προσανατολίστηκε σε νέες συμπράξεις με σπουδαίους εκπροσώπους της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως είναι ο Γιάννης Χαρούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης και οι Encardia και ενίσχυσε τον επετειακό χαρακτήρα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Επίσης, εστίασε και στην προσέλκυση του νεανικού κοινού, εντάσσοντας, για πρώτη φορά, μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση, που επαναπροσδιορίζει τη σχέση των θεατών με τον αρχαιολογικό χώρο, με τίτλο ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni.

Αποτελώντας, ως εταιρεία, αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της Ηπείρου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι συνειδητή απόφαση και καθημερινή επιλογή μας, να στηρίζουμε με συνέπεια και αφοσίωση, πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν ολιστικά τη δυναμική του τόπου μας, ειδικά όταν η κατεύθυνση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων είναι η καινοτομία και η εξέλιξη.

Περισσότερες Ιστορίες

Ioannina Lake Run: Παρόντες στην πιο όμορφη διαδρομή των Ιωαννίνων!

Για ακόμα μια χρονιά πήραμε μέρος στον αγαπημένο θεσμό Ioannina Lake Run 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και στηρίξαμε την εντυπωσιακή προσπάθεια όλων των δρομέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Βρεθήκαμε στις 7 μοναδικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με καλεσμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Special Olympics World Games Berlin 2023

Με περηφάνια και συγκίνηση γίναμε μέρος της Τελετής Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Με τεράστια χαρά βρεθήκαμε στο νερό με τους πρωταθλητές του ευ αγωνίζεσθαι στο πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. στις 27-28 Μαΐου 2023.

Διαβάστε περισσότερα