1. ΣΚΟΠΟΣ

Αυτή η πολιτική cookies εξηγεί τι είναι τα cookies και πώς τα χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας www.water.gr. Διαβάζοντας αυτή την πολιτική, θα είστε σε θέση να κατανοήσετε:

• τους τύπους των cookies που χρησιμοποιούμε κάθε φορά που επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας,
• τις πληροφορίες που συλλέγουμε χρησιμοποιώντας τα cookies, και
• πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

2. ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Με τη χρησιμοποίηση ενός διαδικτυακού τόπου της εταιρίας, συμφωνείτε με τους όρους της παρούσας Πολιτικής. Κάθε φορά που υποβάλετε πληροφορίες μέσω αυτού του τόπου, παρέχετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή, τη χρήση και την κοινοποίηση αυτών των πληροφοριών όπως περιγράφεται σε αυτήν την Πολιτική και σε οποιεσδήποτε δηλώσεις προστασίας της ιδιωτικότητας που ισχύουν για τη χώρα ή το διαδικτυακό τόπο.

Για τη χρήση των cookies, απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεσή σας, με εξαίρεση τα τεχνικά cookies, τα οποία είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία μίας ιστοσελίδας και για την περιήγηση σε αυτήν από τον χρήστη.

3. ΟΡΙΣΜΟΣ COOKIES

Τα cookies είναι μικρά τμήματα κειμένου που τοποθετούνται στον σκληρό σας δίσκο από τον διακομιστή (server) μίας ιστοσελίδας, βάσει του έννομου συμφέροντός μας για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας της εταιρίας. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στην τερματική συσκευή σας, δεν περιέχουν ιούς, κακόβουλα ή άλλα επιβλαβή προγράμματα. Η εφαρμογή περιήγησης διαδικτύου (web browser) είναι τμήμα του υπολογιστή σας και αποθηκεύει συγκεκριμένες πληροφορίες προτίμησης, όπως π.χ. προτιμώμενη γλώσσα, τοποθεσία κ.ο.κ.

Τα cookies μπορούν να επιτελέσουν πολλές λειτουργίες και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας μίας ιστοσελίδας εν συνόλω ή συγκεκριμένων μόνο υποσελίδων της. Ενδεικτικά, μπορούν να καταγραφούν ο αριθμός των επισκεπτών ζωντανά ή ανά ώρα της ημέρας, η γεωγραφική τους προέλευση, το λειτουργικό σύστημα και η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή τους, η σελίδα από την οποία προήλθαν (μέσω μηχανής αναζήτησης, συνδέσμου από άλλη σελίδα ή απευθείας είσοδο), η λέξη κλειδί, που χρησιμοποιήθηκε στη μηχανή αναζήτησης κτλπ. Άλλα cookies μπορούν να θυμούνται, προς διευκόλυνση του χρήστη, την επιλογή της γλώσσας ή τα αποτελέσματα της αναζήτησής του σε μία ιστοσελίδα. Άλλα πάλι μπορούν να καταγράφουν τις αποτυχημένες απόπειρες εισόδου του χρήστη σε μία ιστοσελίδα, ώστε να απαιτούν (οι ιστοσελίδες), μετά από έναν ορισμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου, την περαιτέρω διασταύρωση των στοιχείων του, όπως λόγου χάρη με την εισαγωγή ενός επιπλέον κωδικού, που του αποστέλλεται με sms στο κινητό του τηλέφωνο.

Επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποια ιστοσελίδα για να περιηγηθείτε ή να διαβάσετε πληροφορίες, συλλέγονται και αποθηκεύονται ορισμένες «πληροφορίες επισκέπτη» από εσάς, όπως το όνομα του domain και του παρόχου μέσω του οποίου έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, η IP διεύθυνση του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, η ημερομηνία και η ώρα που έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα και οι διευθύνσεις που επισκεφθήκατε. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας και τη λήψη απαραίτητων πληροφοριών για τη βελτίωση της χρηστικότητας των ιστοσελίδων.

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε «cookies», μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε ώστε να αποκλείει τα «cookies» ή να σας ειδοποιεί όταν ένα «cookie» τοποθετείται στον υπολογιστή σας. Μολονότι δεν είστε υποχρεωμένοι να αποδέχεστε τα «cookies» όταν επισκέπτεστε έναν δικτυακό τόπο της εταιρίας μας, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες του δικτυακού τόπου μας καθώς επίσης υπάρχει η πιθανότητα να μην προβληθούν σωστά ορισμένες σελίδες της διαδικατυακής πλατφόρμας εάν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε αποκλείει τα «cookies» μας.

3.1. Πληροφορίες Συλλεγόμενες και Χρήση Αυτών

Όταν προσπελάζετε και χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρίας, υπάρχουν οι κάτωθι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συλλέγουμε πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα για εσάς:

3.1.1. Πληροφορίες που Συλλέγονται Τοποθετώντας ένα «Cookie» στον Υπολογιστή Σας

Ο ιστότοπος της εταιρίας χρησιμοποιεί τα παρακάτω είδη cookies όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

1. Google Analytics

Χρησιμοποιούμε το Google Analytics ως ένα εργαλείο της Google που μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τις ιδιότητές τους. Το Google Analytics χρησιμοποιείται για την εξαγωγή στατιστικών επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιούνται cookies για τη συλλογή πληροφοριών και στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση της ιστοσελίδας, χωρίς όμως να συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να ταυτοποιήσουν τον κάθε επισκέπτη. Το κύριο cookie που χρησιμοποιείται από το Google Analytics είναι το cookie "_ga".

Αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία Google Analytics:

_ga
Διάρκεια 2 έτη
Καταχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.

_gid
Διάρκεια 24 ώρες
Καταχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.

_gat
Διάρκεια 10 λεπτά
Χρησιμοποιείται από το Google Analytics για να ρυθμίσει τα όρια αιτήσεων της σύνδεσης.

2. Cookies Στόχευσης & Διαφήμισης (VISITORJNFOIJJVE, YSC)

Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα, αφού παρακολουθούν τις συνήθειες περιήγησης και χρησιμοποιούνται για την παροχή στοχευμένης (με βάση το ενδιαφέρον του κάθε χρήστη) διαφήμισης. Η χρήση αυτών των cookies επιτρέπει την προβολή/ αποστολή διαφημίσεων στους χρήστες εντός και εκτός της ιστοσελίδας μας. Τα cookies αυτής της κατηγορίας αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών βάσει των ενεργειών που πραγματοποιούν στην ιστοσελίδα μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού με τους συνεργάτες μας για τους εξής σκοπούς (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά):

• Για την αποστολή/ προβολή διαφημίσεων και προσφορών, σχετιζόμενων με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των χρηστών
• Για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών ενεργειών μας

Για τη δυνατότητα προβολής διαφημίσεων στο δίκτυο της Google, είναι απαραίτητη η μη απενεργοποίηση των cookies ανάλυσης. Σε περίπτωση που τα cookies ανάλυσης απενεργοποιηθούν, δεν συλλέγονται πληροφορίες και δεν γίνεται να μετέχετε σε οποιαδήποτε λίστα για στόχευση διαφημίσεων remarketing. Αντίστοιχα αν διατηρήσετε ενεργοποιημένα τα cookies ανάλυσης και δεν ενεργοποιήσετε τα cookies διαφήμισης, ναι μεν συλλέγονται από το Google Analytics πληροφορίες που αφορούν την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεστε στις remarketing λίστες και άρα δεν βλέπετε remarketing διαφήμιση. Δεν αποθηκεύουν απευθείας προσωπικές πληροφορίες, αλλά βασίζονται στην μοναδική αναγνώριση του προγράμματος περιήγησης και της διαδικτυακής συσκευής σας.

3.1.2. Εφαρμογές και widgets κοινωνικών δικτύων

Η ιστοσελίδα της εταιρίας περιλαμβάνει εφαρμογές widgets ώστε να μπορεί ο χρήστης να επισκέπτεται τη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το Facebook. Οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία που παρέχετε μέσω τέτοιων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συλλεγεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της εν λόγω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης. Οι ανταλλαγές αυτές διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου των εταιριών που παρέχουν την κάθε εφαρμογή. Η εταιρία δεν έχει τον έλεγχο ή την ευθύνη για τις εν λόγω εταιρίες ή τη χρήση των πληροφοριών των χρηστών από αυτές.

3.1.3. Πληροφορίες που παρέχετε εθελοντικά

Μέσω της ιστοσελίδας συλλέγονται πληροφορίες που εκούσια και εθελοντικά παρέχετε προκειμένου να επωφεληθείτε από μια δυνατότητα ή να συμμετάσχετε σε μια δραστηριότητα στον διαδικτυακό τόπο που επισκέπτεστε. Για παράδειγμα, μπορεί να συλλέξουμε τις πληροφορίες σας προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν μας ζητάτε πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποιούμε ή μας αποστέλλετε κάποιο email. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Η εταιρία χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τους λόγους για τους οποίους μας τα παρέχετε. Για παράδειγμα, εάν παρέχετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δηλώνοντας ότι επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις, χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να παραδίδουμε τις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις ενημερώσεις που ζητάτε.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε στο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας για διάφορους σκοπούς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η πρόληψη απάτης και η βελτίωση των υπηρεσιών μας. Μπορούμε επίσης να αφαιρέσουμε όλες τις πληροφορίες που συνιστούν προσωπικά δεδομένα και να χρησιμοποιήσουμε τις υπόλοιπες για ιστορικούς, στατιστικούς ή επιστημονικούς λόγους.

4. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ COOKIES

Η εγκατάσταση και χρήση «cookies» ρυθμίζεται ειδικότερα από την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του ν. 3471/2006 (ο οποίος μετέφερε στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2002/58/ΕΚ) καθώς επίσης και από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Aρ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1525, Αθήνα 25/2/2020) σύμφωνα με τα οποία η εγκατάσταση και χρήση του «cookie» επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση του χρήστη. Μία ιστοσελίδα μπορεί να εγκαταστήσει ένα τέτοιο «cookie» μόνο εάν ο εκάστοτε χρήστης της έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση για την εγκατάσταση αυτή, το σκοπό της επεξεργασίας, την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και τυχόν αποδέκτες των δεδομένων και ανεξάρτητα αν μέσω αυτού πραγματοποιείται τελικά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής.

4.1. ΛΗΨΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Με δεδομένο ότι τα cookies της υπηρεσίας Google Universal Analytics είναι τρίτου κατασκευαστή ως προς τη σελίδα μας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις όπως αυτές αναφέρονται στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ((Aρ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1525, Αθήνα 25/2/2020), η σελίδα μας λαμβάνει τη συναίνεση του επισκέπτη πριν την αποθήκευση cookies στον τερματικό του εξοπλισμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τα cookies, που αποθήκευσε η παρούσα σελίδα στον browser του, μέσα από τις ρυθμίσεις του.
Ειδικότερα, η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ειδικό plugin, το οποίο εμποδίζει τα cookies να αποθηκευτούν στον τερματικό εξοπλισμό του επισκέπτη, εάν δεν ληφθεί πρώτα η συναίνεση του μέσω «κλικ» σε κομβίο αποδοχής. Πλησίον του κομβίου αποδοχής υπάρχει σύνδεσμος, που οδηγεί στην παρούσα πολιτική χρήσης cookies της ιστοσελίδας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες θα τον διευκολύνουν να λάβει απόφαση για τη χορήγηση συγκατάθεσης ή όχι στην αποδοχή cookies.

5. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η εταιρία «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΒΙΚΟΣ Α.Ε.», δεν θα πωλεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους διαδικτυακούς τόπους της σε μεσίτες καταλόγων διευθύνσεων χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Η εταιρία μπορεί να μοιράζεται τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα με άλλες επιχειρησιακές μονάδες της εταιρίας ή θυγατρικές ή συνδεόμενες με αυτήν εταιρίες. Όταν γίνεται αυτό, αυτές οι άλλες επιχειρησιακές μονάδες ή θυγατρικές ή συνδεόμενες με αυτήν εταιρίες θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας κατά τρόπο σύμφωνο με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά (ή με τους οποίους συγκατατεθήκατε στη συνέχεια).

Η εταιρία μπορεί επίσης να μοιράζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους παρόχους υποστηρικτικών υπηρεσιών. Αυτοί οι τρίτοι απαιτείται να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που μοιραζόμαστε με αυτούς μόνο για να εκτελούν τις υπηρεσίες για λογαριασμό μας και να τα επεξεργάζονται ως αυστηρά εμπιστευτικά, σε συμμόρφωση με όλους τους εφαρμοστέους νόμους προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.

6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα θα αποθηκεύονται στις βάσεις δεδομένων της εταιρίας ή σε βάσεις δεδομένων που διατηρούνται από τους παρόχους υπηρεσιών μας.

Η εταιρία λαμβάνει εύλογα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών σας δεδομένων.
Αν και χρησιμοποιούμε μέτρα ασφάλειας για να βοηθήσουμε στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη κοινοποίηση, κακή χρήση ή αλλοίωση, παρακαλούμε να έχετε υπόψη ότι καμία μετάδοση μέσω του Διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής ή ελεύθερη σφαλμάτων. Η εταιρία δεν θα είναι υπεύθυνη για τις παραβιάσεις της ασφάλειας πέρα του εύλογου ελέγχου της.

7. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μπορείτε να αναθεωρείτε, να διορθώνετε, να ενημερώνετε και να αιτήστε τη διαγραφή των συλλεγόμενων προσωπικών σας δεδομένων μέσω του διαδικτυακού τόπου της εταιρίας επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση info@vikoswater.gr

8. ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Για να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με τους τύπους cookies και τον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε τα cookies, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.allaboutcookies.org Σε περίπτωση που αρνηθείτε τη χρήση cookies είναι δυνατό να μη λειτουργούν κανονικά ορισμένες δυνατότητες της ιστοσελίδας της εταιρίας.

9. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων θα ποικίλει και θα εξαρτάται από το σκοπό και τη χρήση των συλλεγόμενων δεδομένων. Εφόσον υπάρχουν νομικές απαιτήσεις θα διατηρούμε ορισμένους τύπους δεδομένων για καθορισμένες περιόδους. Διαφορετικά, θα διατηρούμε τα δεδομένα για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα.

10. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Οι περισσότεροι δικτυακοί τόποι της εταιρίας δεν προορίζονται για παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών. Η εταιρία δεν ζητά εσκεμμένα ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα από/ή για τα παιδιά στους διαδικτυακούς της τόπους εκτός εάν επιτρέπεται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

11. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εταιρία υποβάλλει την Παρούσα Πολιτική σε συχνή επανεξέταση και ενδέχεται να την τροποποιεί ή να την αναθεωρεί περιοδικά κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Όταν θα συμβαίνουν αλλαγές, θα καταγράφεται η ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην Πολιτική. Η επικαιροποιημένη Πολιτική θα ισχύει από την ημερομηνία αυτή.
Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2021.